27.02.2013.

Home made garlic bake rolls - Daring Bakers Challenge, February 2013.

When I saw Daring Bakers challenge that Sarah from blog All Our Fingers in the Pie prepared for us during February, I was little confused. If you remember, we made crackers several months ago, so I was surprised Why again? However, after a little thought, I realized that there is a difference between these two challenges. Sarah gave us more freedom in naming this challenge 'Crisp crackers and flatbreads' and pointed out that we can come out with anything that is salty and crispy. :) Great!!! Salty and crispy is something that I really enjoy to eat and make. :)

I didn't have any idea for some time, but when it finally came, it didn't leave me until I realized it. :) I decided to make my favorite salty snacks - Bake Rolls with garlic flavour. I used recipe from Coolinarija blog but instead of olives I put pressed garlic and rosemary and one part of white flour I replaced with whole wheat flour.


22.02.2013.

Aromatični uštipci sa prazilukom

Praziluk mi nije oduvek bio omiljen. Pokušavam da se setim kako su ga mama i baba spremale, ali ne mogu. Znam da ga je baba uvek dosta sejala i da ga niko nije hteo jesti. Verovatno ga je dugo kuvala u obliku nekog čušpajza. Na taj način se mnoge vrste povrća unište i dobiju neki bezveze ukus. Ali, jednostavno, tako se tada radilo. Baba nije imala vremena za neko fino kuvanje. Čekala je bašta, krave, kokoške, svinje, njive... I onda ona sve ubaci u lonac, stvai na smederevac i krčka li krčka. Nekim jelima to dugo kuvanje odgovara i zato je moja baba pravila najbolji pasulj i supu na svetu...

 

14.02.2013.

Damirov Pileći martaš


Već dva dana razmišljam kako da predstavim prvog gosta u mom malom kraljevstvu. :) Htela bih napisati nešto o njemu, a ipak, neću da mu stvaram reklamu, jer bi ga to naljutilo... :)

Još uvek, ponekad, prizovemo u sećanje jedan letnji dan kad je Damira privukla kratka, plava haljinica sa belim tačkicama koju je moja seka imala na sebi dok je pokušavala naučiti voziti rolere. Kao pravi džentlmen, on joj je ponudio svoju pomoć i tako, baš tog dana je započelo najduže prijateljstvo u mom i Jojinom životu. Od tada smo zajedno prošli kroz mnogo, mnogo toga...

 

12.02.2013.

Fina pita

Ovaj blog nekako nije ono što sam zamišljala da će biti nekada davno kad sam ga poželela napraviti... Trebao je biti ličniji, otvoreniji... Trebao je biti moja sveska u koju bi stvarno pisala o svemu što mi padne na pamet, što volim, što me oduševljava i ispunjava... Želela sam otrgnuti od zaborava neke ljude koji su ostavili utisak na mene, neke ukuse, neka mesta...

Moja urođena stidljivost, povučenost i stečeni nedostatak samopouzdanja su uticali na moje pisanje. Ne pišem o svemu o čemu želim. Kao da se plašim nečega... Ne umem to objasniti, pa neću ni pokušavati. Volela bih da to promenim u mesecima koji dolaze, ali iskreno, ne verujem da ću uspeti. :(  


05.02.2013.

Americka kupus salata (Coleslaw)

Ja i kupus smo oduvek na Vi. Odrasla sam u porodici i u kraju gde je kupus namirnica broj 1 (ne baš broj jedan, ali tu je negde, uz pasulj i krompir) i uvek sam ga MORALA jesti. I to baš MORALA, a ne htela, želela, volela... Slušala sam milion priča kako je kupus zdrav, pun vitamina C, ma čudo jedno... Ali, ne vredi. Sa sarme sam uvek skidala kupus i jela samo nadjev.

 

Dala sam sebi zadatak da zavolim ovo povrće...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...