20.04.2012.

Inspiracija: Cooks and Bakes

Kad zelim da napravim neko poznato, 'konkretno' jelo za rucak, skoknem na Majin blog... Kad zelim da vidim zaista pouzdan recept za nesto sto i ja spremam - skoknem na Majin blog. Kad zelim nesto da naucim - opet sam kod Maje... :) Kada trazim slatkise, kada trazim slanise, peciva, namaze, sladolede - uvek!

Blog Cooks and Bakes je jedan od prvih blogova koje sam jos davno otkrila i koji su me inspirisali da se i sama ohrabrim i pokusam nesto slicno. :) Maji sam zbog toga jako zahvalna... Ne zelim sada da zvucim kao da se beskrajno 'slihtam' i rasipam hvalospeve tek tako. Maju ne poznajem licno, ali zelim da zna da svaki moj komentar ispod njenog novog posta je skroz, 100% iskren... Kada je ona isprobala slane mafine sa mog bloga, ja sam zaista bila pocastvovana... Bez preterivanja...

Nazalost, ne stignem da slikam sve sto isprobam, ali u poslednje vreme se trudim to da ispravim...

KARAMEL PRELIV A LA McDONALD's


Ovaj preliv pravim i suvise cesto. :) Uglavnom planiram da ga iskoristim za nesto, a onda ga sama pojedem kroz nekoliko dana... Opasno jednostavna i opasno zarazna stvar! :)


SOCIVO


Jednostavan i pouzdan recept da socivo napravite bas kako treba. Jedino sto sam ja koristila crveno jer sam ga tad imala u kuci.


KASULET OD PASULJA


Novo standardno jelo u nasoj porodici... Obicno ubacimo i koji komad dimljene ribe - neopisivo!!!


NAOPAKA GIBANICA 


Ko jos nije pozeleo probati ovaj recept nakon Majinog posta. Ja inace nemam nista protiv ni onih klasicnih gibanica, ali ova je bas fora. I zaista lepo izgleda tako rupicasta... :)


Sem ovih recepata, ovaj put fotografisanih, probala sam sa Majinog bloga i:

 - Tortilje za rostilj (moja verzija) - sjajne i vec nekoliko puta pravljene
 - Mlecni hleb - mislim da sam ga pravila dvadesetak puta! Jasan postupak i predivan rezultat...
 - Prhke kiflice (nasa verzija)
 - Tumbet - fenomenalno jelo. Jako nam se dopalo i sigurno cemo ovog leta ponoviti.
 - Princes krofne - najbolje koje sam pravila i probala - ikad! I jako mi je zao sto ih jos nisam slikala, ali sigurno hocu jednom...
 - Topla cokolada - toliko brzo popijena da nije bilo sanse da ceka slikanje... Ali, bice prilike... :)
 - Reform kocke (moja verzija) - do sada, dva puta uspesno isprobane... Sad je vreme za tortu...
 - Pravi sladoled - jedva cekamo da ga opet pravim...
 - Bundevice (nasa verzija) - tako jednostavne, tako lepe... Od srca ih preporucujem!
 - Mimoza salata - posto dragi ne jede meso, a voli ribu i ova salata je usla u nas redovni meni...
 - Heljdopita (nasa verzija) - ovo smo bas davno probali, ali trebalo bi opet doci na red... Jako dobra pita. :)

To je to za sada, ali sigurno ce biti jos isprobanih recepata sa bloga Cooks and Bakes.

23 коментара:

  1. Potpuno se slažem sa tobom. I ja mnoštvo Majinih recepata koristim i veoma, veoma sam zadovoljna - njen i još par blogova mi dođu kao udžbenik kulinarstva. Sve ovo što si napravila izgleda odlično, naročito air-max giba - to još nisam probala, spremam se.
    E, a ja sam imala priliku da je i lično upoznam - džepna venera, a žena-zmaj! :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, bas tako... Mislim da mi nikad neki njen recept nije omanuo...

      Избриши
  2. Pravi sladoled i ja planiram da pravim, objasnjen je do detalja i mislim da je to bas oonaj ukus , pravi.Fotkice su ti sjajne.Bila si vredna draga!

    ОдговориИзбриши
  3. wow, svašta si isprobala! Odlično izgleda sve skupa!

    ОдговориИзбриши
  4. Sve je tacno, sa Majinim receptima nema greske i uvek sve fino uspeva.:)) Verujem da su i ukucani uzivali u degustaciji jer sve odlicno izgleda, ovu gibanicu moram pod hitno isprobati, "skicnula" sam je jos tamo kod Maje na blogu, a evo je sada i kod tebe, sta mi radite!;D p.s. bastica polako napreduje, mogu ti reci da za sada ubedljivo vode korijander i zalfija!:))kiss

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas me zanimalo za basticu! :) Drago mi je da fino napreduje... Sad ce i bosiljak ubrzati, samo da se vreme stabilizuje... :)

      Избриши
  5. baš si nahvalila Maju ali i ja se slažem s tobom

    ОдговориИзбриши
  6. potpuno se slažem s tobom!
    krasna jela si izabrala za izradu, ova gibanica skroz mami

    ОдговориИзбриши
  7. Sve je super fino, evo mene opet privlači karamel, kao i uvijek i svugdje :D
    Ja ga radim slično i uvijek ga previše pojedem :D

    ОдговориИзбриши
  8. Maja je SUPER a i ti ;) Sve si super napravila!

    ОдговориИзбриши
  9. Potpuno se slažem! A tek za ovaj karamel - moja bolna točka, jela bi ga svaki dan! Divne fotke Miki, sve stvarno prekrasno izgleda :)

    ОдговориИзбриши
  10. Puno dobrih stvari, gibanica me je jako privukla. Slike su ti divne i sve tako lijepo prezentovano.

    ОдговориИзбриши
  11. Kako si ti divna što si tako pohvalila Maju.
    Ma super post!!!

    ОдговориИзбриши
  12. Zbilja predivan post,jela prekrasna, savršeno prezentirana,jako me zaintrigirao ovaj kasulet od pasulja:)

    ОдговориИзбриши
  13. Videla sam post još juče, prvo sam se zbunila u smislu "otkud ja pod FBI, zar nije Katarina?", da bih par trenutaka kasnije postala jako dirnuta, da nisam znala šta da ti napišem, a da ne bude čista ljubaznost (i znam da su tvoji komentari iskreni, i ne brini o tome)... Pa sam sve odložila za sledeći dan. A sledećeg dana, za divno čudo, nisam postala ništa pametnija :)

    Od srca ti hvala, Miki, na svemu. Na lepim rečima, na isprobanim receptima (od kojih si neke pravila više puta i od mene same), na izboru recepata, na trudu da uslikaš sve ovo i sastaviš post sa utiscima, i naročito na poverenju i iskrenosti. HVALA!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Majo, nema na cemu, ali zaista... Ja sam samo odjednom shvatila da imam dosta fotki tvojih recepata i da sam svasta probala, pa bi bilo lepo to sklopiti u jedan post... Znala sam da cu izazavati zabunu zbog FBI, ali kad god da objavim, neko je pod istragom...

      Избриши
  14. Da znaš da si i mene na trenutak zbunila. Mislila sam da si objavila FBI post i da je pod istragom Maja a ja uporno istražujem Kaću. :)
    Baš si lepe recepte odabrala. Recimo ovaj karamel preliv ja sada prvi put vidim. Hvaal što si mi skrenula pažnju na njega. A gibanica je hit ,zar ne?
    Fotke su ti super. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko, karamel preliv je extra, a jako jednostavan!!! Ja sam pravila u dulche de lece i super je, ali za njega treba nekoliko sati, a ovo je brzinski gotovo... :)

      Избриши
  15. Ja sam Majin blog sasvim slučajno otkrila prije par godina tražeći neki recept, do tada nisam ni znala šta je to blog, a kamoli gastro blog. I onda je krenulo, svaki dan sam svraćala i čitala i isprobavala. Baš preko njenog bloga sam otkrila i sve ostale blogove i shvatila da imam još mnogo da naučim o kuvanju.

    ОдговориИзбриши
  16. Mi smo Maju poceli vredno pratiti jos na Coolinarici. Odusevilo me sto je tamo, sem recepata, detaljno objasnila i fotografisanje, izradu rasvete... Skroz nesebicno i retko u danasnje vreme... :)

    ОдговориИзбриши
  17. Maja je stvarno super!
    Volim tu njenu mešavinu tradicionalnog i modernog.
    Divno je što si napisala ovaj post! Divno izgleda.

    ОдговориИзбриши
  18. Gibanica super izgleda...bas mi se prijela sad...

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...